Op weg naar een mooie herinnering

Op weg naar een mooie herinnering …

Nadat er een overlijden heeft plaatsgevonden wordt er meestal in betrekkelijk korte tijd veel besproken en besloten.

Ik kan mij voorstellen dat u met veel vragen zit en nog niet de behoefte heeft om meteen geconfronteerd te worden met vragen waarop u zelf misschien nog niet het antwoord weet.

Dit hoeft ook helemaal nog niet.

Eerst gaan we samen eens kijken of u wilt dat uw dierbare thuis verzorgd en opgebaard wordt of dat dit elders gaat plaatsvinden. Dan gaan we later, op een tijdstip dat het u past, de details van de uitvaart bespreken.

Natuurlijk hoeven niet alle details in een eerste gesprek ingevuld te worden. Dit kan verspreid over de dagen naar het afscheid toe. Zodat het afscheid langzaam de vorm gaat aannemen die u wilt.

kandelaar

Hiervoor neem ik alle tijd … de tijd die nodig is en houd ik hierover dagelijks contact met u.

Weet u niet meteen hoe u bepaalde zaken zult gaan aanpakken dan kan ik u hierin adviseren. Ik kan dan ideeën aan de hand doen over de vele mogelijkheden die er zijn.

Daarbij bied ik u alle ruimte … ruimte om na te denken en te bekijken hoe u alles wilt gaan doen. Dit kunnen we dan samen afstemmen.

Verder ga ik met u kijken wat u zelf wilt doen en welke zaken u graag aan mij overdraagt.

Het is vaak fijn om daadwerkelijk zelf actief deel te nemen aan het vormgeven van een mooi afscheid.

Denk hier bijvoorbeeld aan het meehelpen met de verzorging van de overledene, het sluiten van de kist of het schrijven en spreken van een in memoriam.

Een aantal weken na het afscheid kom ik u nog een keer bezoeken om met u terug te kijken op de uitvaart en de dagen die daar aan vooraf gingen. Misschien heeft u nog vragen en kan ik nog iets voor u betekenen.

Opbaren

Het opbaren van een overledene kan op diverse locaties plaatsvinden. Steeds vaker wordt de overledene, zoals dat vroeger gebruikelijk was, opgebaard in de thuissituatie. Na de laatste verzorging wordt de overledene opgebaard in een bed, op een opbaarplank of in de kist. De kamer waar de overledene ligt kan stemmig worden aangekleed en men kan de dierbare te allen tijde bezoeken en op persoonlijke wijze afscheid nemen.

Wanneer de keuze wordt gemaakt op te baren in een rouw- of uitvaartcentrum kan men de overledene op afspraak bezoeken in de speciaal hiervoor ingerichte afscheidskamer.

Soms wordt de keuze gemaakt de overledene de eerste dagen thuis op te baren en de laatste dagen een plaats in het mortuarium te bieden. Zowel thuis als in een uitvaartcentrum wordt het lichaam gekoeld. Wanneer thanatopraxie (lichte balseming) wordt toegepast is koeling niet nodig.

Bezoek en afscheid door familie, kennissen en vrienden kan plaatsvinden op vastgestelde tijden. Bij een thuisopbaring kan men de bezoekregeling vrijlaten. Als u dat wilt kan ik de rouwbezoeken begeleiden, zowel thuis als in het uitvaartcentrum.

Na het laatste afscheid wordt de kist, vaak in aanwezigheid van de nabestaanden, gesloten.

Begrafenis of crematie

De keuze voor een begrafenis of crematie kan al zijn gemaakt voor het overlijden en wordt soms bepaald door tradities. De uitvaart kan worden begeleid door (religieuze) rituelen en eigen gebruiken. Bij een uitvaart op basis van een geloofsovertuiging neemt de dienst een belangrijke plaats in.

Bij een begrafenis zal de overledene worden begraven op een algemene begraafplaats of op een kerkhof verbonden aan een parochie.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om begraven te worden op een natuurbegraafplaats.

Na een crematie wordt de as in een urn gedurende dertig dagen bewaard, waarna de as zijn bestemming krijgt.

De mogelijkheden zijn te divers en omvangrijk om op deze plaats te beschrijven. In de tijd voorafgaand aan de uitvaart bespreek ik de mogelijkheden met u en begeleid ik u bij het maken van keuzes.

Rouwdrukwerk

Rouwkaarten, gedachtenisprentjes en bedankkaartjes kunt u zo persoonlijk maken als u wilt.

U kunt zelf een ontwerp of foto aanleveren zodat ik deze kan laten drukken, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van mijn uitgebreide collectie rouwdrukwerk.

U kunt zelf de teksten schrijven, samen met mij of een keuze maken uit bestaande teksten en gedichten.

Voor de verzending heb ik enveloppen, rouwzegels en een verzendset bij me.

Ook als u een rouwadvertentie in een dag- of weekblad wilt kan ik deze voor u verzorgen, eventueel in dezelfde stijl als het gekozen drukwerk.

Uitvaartkisten

U kunt kiezen uit een groot assortiment uitvaartkisten, gemaakt van de meest uiteenlopende houtsoorten.

Hoewel meestal gekozen wordt voor een kist van hout of spaanplaat, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een lijkwade, kartonnen of rieten kist, of een kist gemaakt van sloophout.

Voor een begrafenis op een natuurbegraafplaats is het van belang dat u kiest voor biologisch afbreekbare materialen.

Verder is het ook mogelijk om te kiezen voor een kist die door u zelf beschilderd kan worden.

Rouwvervoer

Bij het vervoer van een overledene op de dag van de uitvaart bent u vrij in de keuze van het vervoermiddel bijvoorbeeld een rouwauto in een speciaal gewenste kleur, een loopkoets of een rouwbus.

Ik kan het vervoer voor u regelen, maar u kunt ook zelf voor het vervoer zorgen.

Heeft het overlijden plaatsgevonden in het buitenland dan kan ik ook zorgen dat het vervoer geregeld wordt naar Nederland. Deze repatriëring verzorg ik in samenwerking met deskundige partners.

Ook het vervoer van Nederland naar het buitenland kan op deze manier voor u worden geregeld.

 

Kosten en verzekering

De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. Voor een kostenraming kunt u altijd contact opnemen. Ik maak graag, geheel vrijblijvend, een offerte op maat voor u.

Tevens is het mogelijk om gebruik te maken van mijn uitvaartpakket.

Dit pakket heb ik samengesteld omdat ik het belangrijk vind om een betaalbare begrafenis of crematie te leveren die toch in een groot aantal diensten en goederen voorziet.

Het uitvaartpakket is zeker niet statisch en kan daarom uitstekend dienen als basis voor uw persoonlijke wensen.

Ook wanneer u een uitvaartverzekering heeft afgesloten bent u vrij in de keuze van de uitvaartonderneming en kunt u de vrijgekomen middelen naar eigen inzicht besteden.

Contact

Cloosterman Uitvaartzorg
Postbus 115
5500 AC Veldhoven
Telefoon: 06 2043 7322 (dag en nacht)
Email: info@cloostermanuitvaartzorg.nl

op weg naar een mooie herinnering

Voor vragen kunt u gebruik maken van het contactformulier. Ik bel of mail u dan zo snel mogelijk terug.

 

Uw naam

Uw telefoonnummer

Uw e-mail

Opmerkingen