uitvaartverzorger

Uitvaart mogelijkheden

Op weg naar een mooie herinnering …

Nadat er een overlijden heeft plaatsgevonden wordt er meestal in betrekkelijk korte tijd veel besproken en besloten. Ik kan mij voorstellen dat u met veel vragen zit en nog niet de behoefte heeft om meteen geconfronteerd te worden met vragen waarop u zelf misschien nog niet het antwoord weet.

Dit hoeft ook helemaal nog niet. Eerst gaan we samen eens kijken of u wilt dat uw dierbare thuis verzorgd en opgebaard wordt of dat dit elders gaat plaatsvinden. Dan gaan we later, op een tijdstip dat het u past, de details van de uitvaart bespreken.

Passende hulp bij het regelen

Natuurlijk hoeven niet alle details in een eerste gesprek ingevuld te worden. Dit kan verspreid over de dagen naar het afscheid toe. Zodat het afscheid langzaam die vorm gaat aannemen die u wilt. Hiervoor neem ik alle tijd … de tijd die nodig is en houd ik hierover dagelijks contact met u.

Weet u niet meteen hoe u bepaalde zaken zult gaan aanpakken dan kan ik u hierin adviseren. Ik kan dan ideeën aan de hand doen over de vele mogelijkheden die er zijn. Daarbij bied ik u alle ruimte … ruimte om na te denken en te bekijken hoe u alles wilt gaan doen. Dit kunnen we dan samen afstemmen.

Goed geregeld

Verder ga ik met u kijken wat u zelf wilt doen en welke zaken u graag aan mij overdraagt. Het is vaak fijn om daadwerkelijk zelf actief deel te nemen aan het vormgeven van een mooi afscheid. Denk hier bijvoorbeeld aan het meehelpen met de verzorging van de overledene, het sluiten van de kist of het schrijven en spreken van een in memoriam.

Een aantal weken na het afscheid kom ik u nog een keer bezoeken om met u terug te kijken op de uitvaart en de dagen die daar aan vooraf gingen. Misschien heeft u nog vragen en kan ik nog iets voor u betekenen.